Min hemsida

 

Min sida ska hädanefter byggas på mitt största intresse, fotografering. Vet egentligen inte varför jag började fotografera. Det bara blev så.

Det startade i alla fall med en Nikon D40. Den var min följeslagare under ett antal år. Så skaffade jag en Nikon D5000 som jag var väldans nöjd med tills den havererade mitt under användandet. Blev då att akut köpa ny kamera, blev en Nikon D5100 så nu är det den som följer mig dit vägarna bär.

Förvänta er inga proffsfoton ! Jag är absolut inget proffs utan en självlärd glad amatör som fotograferar för att det är så roligt. Och blir lika glad varje gång jag lyckas få till ett bra foto. Fotograferar det mesta men makro och blommor är något som ständigt återkommer. Sedan blir det lite olika evenemang här runt bygden. Och att dela med sig av bilderna är nog lika roligt som själva fotograferandet. Naturen runt knuten är också ett återkommande objekt.

Har lärt mig grunderna via Scott Kelbys böcker om digital fotografering. Kan verkligen rekomendera dessa böcker till dig som nybörjare !

I min ägo finns också ett antal olika objektiv och ett stativ som duger skapligt de gånger jag nu använder det. Fotograferar oftast handhållet nämligen.

 

Redigeringen sker i Photo Shop Elements 13. Försöker redigera så lite som möjligt men ibland är det roligt att leka lite också. Och de gångerna syns det tydligt att jag varit framme och fuskat lite.

 

Hoppas ni får en trevlig stund bland mina gallerier i alla fall. Skriv gärna några rader i min gästbok så blir jag väldigt glad.

 

Har efter några års uppehåll åter börjat arbeta med Paint Shop Pro (PSP). I grunden är det ett redigeringsprogram för foton men jag gör små trevliga tavlor i det programmet plus att jag gör grafik till hemsidan och bloggen (bakgrunder och headers). Har ett galleri för det ändamålet också.